ФДМ очікує роз'яснень від Мін'юсту для рішення щодо ОПЗ

Четвер, 24 вересня 2009, 20:24

Фонд держмайна (ФДМ) звернувся до Міністерства юстиції за роз'ясненнями подальших дій з проведення конкурсу з продажу ОПЗ.

Про це сказала прес-секретар Фонду Ніна Яворська, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"ФДМ звернувся до Міністерства юстиції за роз'ясненнями подальших дій з проведення конкурсу", - наголошується в повідомленні.

Вона уточнила, що на момент отримання ухвали тривала обробка конкурсних заявок, а рішення про допуск претендентів щодо конкурсу ще не приймалося.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня прийняв рішення про припинення проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ за позовом "Дніпроазота".

Цим визначенням суд також тимчасово заборонив допускати до участі в конкурсі російське ТОВ "Азот-Сервіс". "Дніпроазот" подав позов до суду у зв'язку з численними порушеннями, допущеними, на думку підприємства, в ході приватизації ОПЗ, які не дозволили йому взяти в ній участь. Слухання справи призначено на 7 жовтня.

Конкурс з продажу ОПЗ Фонд держмайна оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна складає 4 млрд. грн. Конкурс повинен відбутися 29 вересня.

Президент Віктор Ющенко своїм указом 17 вересня призупинив рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ. Крім того Окружний адміністративний суд Києва того ж дня рішенням тимчасово призупинив продаж ОПЗ як запобіжний захід за позовом ВАТ "Азот" (Черкаси).

Прем'єр Юлія Тимошенко заявила про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлений термін, а 21 вересня стало відомо про відкликання позову "Азоту".

Заявки на покупку ОПЗ в Антимонопольний комітет України подали 13 компаній, назви яких не розголошувалися. Однак заявки Фонду на участь у конкурсі подали тільки три компанії: ТОВ "Азот-Сервіс", ТОВ "Нортіма" і ТОВ "Фрунзе-Флора" (обидва - Україна).

Фонд 23 вересня знову заявив, що в даний час юридичні перешкоди для проведення конкурсу відсутні. У четвер відомство отримало ухвалу суду за позовом "Дніпроазота" про тимчасове припинення проведення конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!