Бізнес критикує створення реєстру несумлінних платників податків

Неділя, 9 серпня 2009, 13:42

Ініціатива Державної податкової адміністрації щодо створення списку несумлінних платників податків є односторонньою, репресивною та несвоєчасною.

Про це заявив голова Партії захисту малого та середнього бізнесу Ярослав Місяць, пише Deutsche Welle.

Він вважає, що публікація такого реєстру не виведе з тіні бізнесменів, які, за його словами, змушені через кризу ховатися від зростаючого податкового тиску.

Крім того, переконаний Місяць, цей крок погіршить ситуацію значної частини бізнесу, яка має тимчасові проблеми з обіговими коштами і неспроможна своєчасно платити податки.

Також, на його думку, не є чесним публікувати імена бізнесменів, зберігаючи в секреті винних у неповерненні експортерам державою ПДВ та збирання податків наперед.

Реклама:

"Якщо в цьому "чорному списку" буде дві колонки, де з одного боку - ті, хто не платить податки, а з іншого - "чорний список" посадовців та держслужбовців, які не виконують свої зобов'язання перед бізнесом, тоді бізнес буде погоджуватися з такими нововведеннями", - каже Місяць. 

Ініціатива ДПА щодо публікації "чорного списку" несумлінних платників податків, як припускає голова Партії малого та середнього бізнесу, може бути елементом політичної реклами напередодні старту президентської кампанії в інтересах політичної сили, яка має вирішальний вплив на ДПА.

Реєстр несумлінних платників податків має оприлюднюватися на сайті Державної податкової адміністрації, аби внутрішні і зовнішні контрагенти могли оцінити надійність потенційних партнерів, заявляють у ДПА. У переліку будуть зазначені прізвища засновників, директорів підприємств та їх юридичні адреси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!