Іспанія готова допомогти Opel

Понеділок, 31 серпня 2009, 11:16

Уряд Іспанії заявляє, що може надати фінансову допомогу європейського підрозділу General Motors Co. - компанії Opel, навіть якщо американський автовиробник прийме рішення не продавати німецьку компанію.

Прем'єр-міністр країни Хосе Луїс Родрігес Сапатеро зазначив, що Іспанія "інтенсивно стежить" за переговорами про можливий продаж Opel, пише газета "Дело".

Сапатеро уточнив, що будь-які рішення з питань фінансування будуть залежати від "ефективності" плану з порятунку Opel.

Іспанія готова брати участь в подальшій долі Opel, тому що в країні знаходиться один з найбільших заводів Opel за межами Німеччини.

Реклама:

На ньому працює 7 тис. чоловік, і втрата цих робочих місць у разі банкрутства Opel чи іншого негативного розвитку ситуації погано позначилося б на іспанській економіці.

Завод Opel в Сарагосі зібрав 29% з 1,5 млн. автомобілів, вироблених компанією в 2008 році, включаючи моделі Corsa, Meriva і Combo.

Як відомо, Німеччина готова надати 4,5 млрд. євро на реструктуризацію Opel після продажу заводу консорціуму на чолі з Magna.

Раніше ходили чутки про те, що GM у справі продажу свого підрозділу Opel схиляється на користь пропозиції альянсу Magna і російського Сбербанку.

Однак GM, якого Берлін хоче переконати продати Opel Magna, просить Німеччину виключити зі схеми продажу активу російських інвесторів - групу ГАЗ і Сбербанк.

Раніше повідомлялося, що GM може зберегти контроль над своїм європейським підрозділом Opel, якщо угода з альянсом Magna і російського Сбербанку провалиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: