Держкомстат оприлюднить дані про ВВП в середині серпня

Четвер, 9 липня 2009, 18:31

Державний комітет статистики планує оприлюднити в середині серпня дані про динаміку валового внутрішнього продукту (ВВП) за другий квартал.

Про це повідомив перший заступник голови Держкомстату Вадим Пищейко на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На 45 день (після завершення кварталу) ви отримаєте дані щодо реального ВВП за другий квартал. Але це будуть дуже попередні оцінки, оскільки у нас не буде всієї необхідної інформації для проведення розрахунків", - заявив він.

Як сказав Пищейко, Держкомстат отримує показники платіжного балансу від Національного банку України лише на 75 день після завершення періоду, що робить неможливим більш раннє оприлюднення точної оцінки ВВП.

Реклама:

"На 45 день ми опублікуємо реальний показник ВВП однією цифрою, однак, знову ж таки, це, скоріше, будуть попередні дані", - підкреслив заступник голови Держкомстату.

Разом з тим Пищейко нагадав, що низка європейських країн публікує національні розрахунки, в які містить і показник ВВП на 90 день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!