Криза у фінансово-банківській сфері закінчилася?

Четвер, 9 липня 2009, 18:18

Криза у фінансово-банківській сфері вже закінчилася.

Про це заявив голова правління OTP Bank Дмитро Зінков, пише видання "Дело".

На думку банкіра, банківська система може остаточно вийти з кризи.

Зінков вважає, що відновлювати кредитування корпоративного сектора потрібно буде вже восени. Інакше уникнути кризи в економіці не вийде.

Що стосується кредитів фізособам, то банки не скоро знову почнуть видавати подібні позики.

"Якщо ця хитка стабілізація, яка настала зараз, збережеться, то потрібно відновити кредитування реального сектора економіки. Якщо ж говорити про поновлення кредитування населення, то цього не відбудеться в 2009 році. У цьому році це безглуздо. У нас зараз є кеш і кредитні картки , можливо, до кінця року можна буде говорити про відновлення автокредитування, але не більше того", - заявив Зінков.

Експерт наголошує: для того, щоб економіка працювала недостатньо тільки кредитів, повинен з'явитися попит. Неможливо вийти з кризи виключно на банківських кредитах.

"Здається, що все просто: дали грошей, запустили виробництво і все. Але якщо це все знову ляже на склади, то стане зрозуміло, що все це не мало сенсу. Банки повинні побачити попит - зростання споживання, збільшення обсягів експорту, щоб бути впевненими в доцільності видачі цих кредитів", - зазначив Зінков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!