Китайці хочуть завадити росіянам купити Opel

П'ятниця, 3 липня 2009, 19:43

Китайський автомобільний концерн Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) не відмовляється від своїх планів щодо Opel.

Користуючись тим, що General Motors (GM) не може домовитися з австрійсько-канадським консорціумом Magna, він звернувся до GM з новою пропозицією, пише The Financial Times.

У BAIC вважають, що можуть запропонувати більш вигідні умови, ніж Magna і умовляють американців продати їм Opel.

BAIC пропонує 660 млн. євро за контрольний пакет Opel. Він також погоджується на умови GM - великий пакет акцій залишиться у американців, які, коли впораються з наслідками кризи, зможуть викупити назад європейську марку.

Реклама:

Це значить, що їх пропозиція на багато вигідніша за ту, яку представив австрійсько-канадський виробник автокомпонентів Magna, виступаючий в консорціумі з російським Ощадбанком.

Часу на прийняття рішення залишається все менше - Opel буде проданий вже у липні, а GM не може прийняти остаточного рішення щодо того, кому продати європейську марку.

Профспілки та уряд Німеччини явно віддають перевагу Канаді, однак керівництво GM все частіше замислюється про можливість продати Opel китайцям.

Як повідомлялося, BAIC планував провести переговори з GM із приводу можливості придбання концерну Opel в тому випадку, якщо попередня домовленість з австрійсько-канадської групою Magna International Inc. про продаж автовиробника не буде мати продовження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: