Черновецький каже, що його тарифи не можна скасувати

П'ятниця, 17 липня 2009, 20:10

Мер Києва Леонід Черновецький вважає незаконним й популістським припинення Кабінетом Міністрів підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 червня.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Київської міськадміністрації.

"Призупинення Кабінетом міністрів дії нових тарифів виконавчого органа Київради є незаконним і зроблено напередодні президентських виборів в Україні. Нові тарифи в Києві у 3-4 рази (в середньому) нижчі, ніж тарифи в інших містах України і сьогодні є найнижчими в країні", - вважає мер.

Він зазначив, що добре розуміє логіку Кабміну й особисто прем'єр-міністра Юлії Тимошенко при прийнятті такого рішення у світлі виборів, що наближаються.

Реклама:

Мер переконаний, що розпорядження міськадміністрації про підвищення тарифів були підготовлені й випущені відповідно до законодавства, підкресливши, що тарифи погоджені Державною інспекцією з контролю над цінами, яка є структурним підрозділом Кабміну.

"Тарифи в Києві встановлені строго у відповідності із законодавством, що затверджені кабмінівськими структурами (зокрема, ціновою інспекцією), їх не може скасувати жоден чиновник в Україні, яку б посаду він не обіймав", - підкреслив він.

Також Черновецький заявив, що підвищення тарифів необхідно для комфортного життя киян і стабільного одержання ними послуг тепло-, газо- і водопостачання, незважаючи на економічну й політичну кризу в країні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів призупинив підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги для населення й на комунальні послуги для юридичних осіб з 1 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!