Медведєв хоче створити інститут для вирішення газових спорів

П'ятниця, 5 червня 2009, 19:47

Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє про необхідність створення спільно з Європою спеціального інституту для вирішення газових спорів, подібних тому, який стався між Росією та Україною в січні 2009 року.

Про це він сказав у п'ятницю на зустрічі з керівниками російських і зарубіжних енергетичних компаній під час Петербурзького економічного форуму, повідомляє РІА "Новости".

"Нам на майбутнє дуже потрібний такий спеціальний інститут, який буде такого роду колізії розглядати, і не просто розглядати, а розглядати з належним авторитетом", - сказав Медведєв.

Він також підтвердив російську позицію про те, що Енергетична хартія не може впоратися з усіма проблемами в цій сфері.

Реклама:

Президент Росії нагадав, що учасниками цієї Енергетичної хартії є ряд держав, у тому числі Україна.

"Ця Енергетична хартія допомогла під час відомого газового конфлікту на початку цього року? Процедури, які закладені в цій хартії, не працювали, стимули, які в ній закладені, не працювали, договір до Енергетичної хартії не застосовувався. Це означає, що ми повинні отримати якісь інші підстави для того, щоб такого роду конфлікти згладжувати", - сказав він.

На думку Медведєва, забезпечення енергетичної безпеки в Європі є спільною справою всіх учасників процесу.

І від того, як активно над цим працювати і уряд, і компанії з різних країн, залежить те, який інститут регулювання в цій сфері буде створений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!