"Українська біржа" у травні збільшила обсяг торгів у півтора рази

Понеділок, 1 червня 2009, 16:10 -

"Українська біржа" у травні 2009 року збільшила обсяг торгів з цінними паперами в 1,5 рази - до 111,46 млн. гривень у порівнянні з 73,48 млн. гривень у квітні.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби біржі.

Згідно з повідомленням, у травні на біржі укладено 4,899 тис. угод, що на 64% більше, ніж у квітні (2,989 тис. угод).

Біржа пояснює зростання обсягів торгів і кількості угод зростаючою популярністю інтернет-трейдингу.

Реклама:

"Приватні інвестори продовжують активно освоювати фондовий ринок. Зараз вже більше 200 фізичних осіб зареєстровані на "Українській біржі" і кожна третя угода проходить за їхньою участю", - наводить прес-служба слова голови правління біржі Олега Ткаченко.

ВАТ "Українська біржа" з статутним капіталом 12 млн. гривень засноване 15 травня 2008 року після того, як провідні українські інвестиційні компанії, незадоволені якістю послуг провідної української біржі ПФТС, почали переговори з російською РТС.

РТС отримала 49% в "Української біржі", зобов'язалися через рік після запуску біржі продати на вторинному ринку 9%, а 51% було розподілено поміж 21 української компанії.

Дозвіл Антимонопольного комітету України біржа отримала на початку серпня, ліцензію Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку - в кінці 2008 року.

Для організації торгів біржа використовує систему RTS Plaza, яка дозволяє учасникам торгувати за технологією "ринок заявок" і укладати угоди РЕПО з акціями та облігаціями в режимі реального часу.

27 квітня "Українська біржа" запустила розрахунок індексу в режимі реального часу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: