Тимошенко призначила себе головною щодо капіталізації банків

Четвер, 21 травня 2009, 11:59

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко очолила експертно-аналітичну раду з питань участі держави в капіталізації банків, змінивши на посаді керівника цієї ради першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Про це ідеться у постанові уряду №469 від 20 травня, текст якого розміщений на веб-сайті Кабінету міністрів.

"Головою експертно-аналітичного ради є прем'єр-міністр України, а заступником голови зазначеної ради - перший віце-прем'єр-міністр", - зазначається в документі.

Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків розглядає відповідні пропозиції Національного банку України і робить висновок про доцільність бюджетної підтримки кредитно-фінансових установ.

Реклама:

Як повідомлялося, 17 квітня Юлія Тимошенко заявила про затвердження урядом семи банків, в рекапіталізації яких він має намір брати участь.

За її словами, частка держави після рекапіталізації в Родовід Банку, Укрпромбанку та банку "Київ" складе 99%, у банку "Надра" - 91,8%, Імексбанку і Укргазбанку - 75% +1 акція.

Тоді ж Тимошенко уточнила, що стосовно банку "Фінанси та Кредит" "йде дискусія" в питанні розміру капіталізації і частки держави.

Між тим, 19 травня Імексбанк заявив, що його акціонери в ході капіталізації за рахунок бюджетних коштів готові передати державі лише близько 39% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!