Фірташ звільнив директора, який позбавив його угорського бізнесу

П'ятниця, 15 травня 2009, 13:29

Холдингова компанія Group DF (Австрія), яка належить українському бізнесмену Дмитру Фірташу, звільнила члена ради директорів Іштвана Гоцці.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише видання "Дело".

Рішення було прийняте через здійснення Гоцці передачі 100% акціонерного капіталу газового трейдера компанії Emfesz Kft (Угорщина) від компанії Mabofi Holdings Limited (Кіпр) компанії RosGas AG (Швейцарія), після чого Group DF втратила контроль над Emfesz.

Group DF наголошує, що буде докладати всі передбачені законом заходи для повернення акціонерного капіталу Emfesz у власність холдингу.

Гоцці є генеральним директором угорського трейдера.

На цей час до складу директорів Group DF входять також Роберт Шетлер-Джонс (керуючий директор) та Юрій Борисов (генеральний директор компанії Ostchem Holding AG).

7 травня Group DF заявила про незаконну зміну власника Emfesz. 100% компанії Emfesz Kft були передані Гоцці від компанії Mabofi Holdings Limited (Кіпр) компанії RosGas AG (Швейцарія).

Угода була здійснена за довіреністю, виданою Гоцці в жовтні 2004 року з метою надання йому права на початкове придбання компанії Emfesz.

Emfesz Kft займається поставками природного газу до Угорщини (близько 25% ринку), а також забезпечує споживачів цієї країни електроенергією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!