Зону вільної торгівлі з ЄС обіцяють до кінця року

Четвер, 9 квітня 2009, 11:58

Голова комітету Верховної ради з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк сподівається, що переговори України і Європейського Союзу про створення зони вільної торгівлі завершаться в 2009 році.

Про це він заявив у четвер під час міжнародної конференції "Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС як інструмент євроінтеграції і внутрішніх реформ", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Будемо сподіватися, що в цьому році ці переговори завершаться", - сказав він.

За словами Тарасюка, від динаміки цих переговорів будуть залежати терміни укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про асоціацію.

Реклама:

При цьому він зазначив, що створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС є стратегічною метою Києва.

"І ми сподіваємося, що її реалізація сприятиме поступовій інтеграції України у внутрішній ринок Європейського Союзу", - додав він.

У свою чергу в.о. голови відділу економіки та торгівлі представництва Європейської Комісії в Україні Джованні Капелліно підкреслив, що для Києва є важливим створити належну платформу для обговорення питань створення зони вільної торгівлі з ЄС.

За його словами, 6-й раунд переговорів з цього питання, який нещодавно завершився у Брюсселі, продемонстрував значний прогрес.

"Головна вимога для зони вільної торгівлі - щоб не було корупції, щоб було прозоре управління. Цю роботу повинні проводити органи української влади", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!