МТС домовилося із шведським оператором

Вівторок, 28 квітня 2009, 15:00

ВАТ "Мобільні Телесистеми" (МТС) і TeliaSonera International Carrier підписали угоду про взаємне приєднання мереж для передачі міжнародного трафіку.

Як йдеться в повідомленні МТС, угода передбачає прямий обмін голосовим трафіком власних абонентських мереж, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, МТС одержать доступ до всіх міжнародних транзитних напрямків TeliaSonera International Carrier, організованим шляхом приєднання до 300 операторів в 44 вузлах в Європі, Азії та Америці.

TeliaSonera International Carrier, у свою чергу, отримає можливість завершення трафіку на мережі МТС у Росії, на Україні, Вірменії, Білорусії, Туркменістані та Узбекистані.

Реклама:

TeliaSonera International Carrier став першим закордонним оператором, з яким МТС забезпечить пряме приєднання для передачі міжнародного трафіку.

МТС отримало ліцензію на надання послуг дальнього зв'язку 2006 року. У листопаді 2008 року компанія ввела в експлуатацію мережу дальнього зв'язку, а також отримала дозвіл Мінкомзв'язку на надання послуг з пропуску міжнародного та міжміського трафіка з використанням власної мережі.

В результаті компанія отримала можливість встановлювати прямі з'єднання з міжнародними операторами.

МТС до сих пір пропускає значну частину міжнародного трафіку через російських операторів дальнього зв'язку - "Ростелеком, МТТ, Golden Telecom і "Компанія ТрансТелеком".

Відповідно до повідомлення, у цей час МТС веде переговори про приєднання мереж, принаймні, ще з шістьма великими європейськими операторами дальнього зв'язку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!