Азаров не соромиться Заходу, але хоче до ЄЕП

П'ятниця, 24 квітня 2009, 18:28

Депутат Верховної ради від Партії регіонів, міністр фінансів "опозиційного Кабінету міністрів" Микола Азаров наполягає на тому, що Україна повинна стати учасником Єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю й Казахстаном.

Про це він заявив на пленарному засіданні 3-го Собору слов'янських народів Білорусі, Росії, України, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я абсолютно, стовідсотково підтримую ідею створення Єдиного економічного простору. В інтеграції наша сила, в інтеграції наше прискорення", - сказав він.

Водночас парламентарій підкреслив, що колишні республіки СРСР для свого економічного й технологічного розвитку повинні запозичити в західної цивілізації досягнення у відповідних галузях.

Реклама:

"Ми повинні не соромитися Заходу й не бачити в Заході ворога. Хоча в нього є свої інтереси і ясно, що його інтереси зараз антагоністічні нашими багато в чому, проте, як у свій час Петро Великий, так і ми зараз повинні все, створене Західною цивілізацією - освіти, науки вершини - не соромитися цьому вчитися, не соромитися запозичити", - зазначив він.

Азаров підкреслив, що Україна, як і Росія й Білорусь, не повинна намагатися наздогнати Захід, а ставити завдання перегнати його в плані цівілізаційного розвитку.

Як повідомлялося, у листопаді 2008 року голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що участь України в ЄЕП безальтернативно.

Після цього Міністерство закордонних справ заявило, що вважає, формування ЄЕП таким, яке втратило свою актуальність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!