Банки переглядають свої плани розвитку в Україні

Четвер, 23 квітня 2009, 16:39

Шведський Swedbank, що контролює в Україні "Сведбанк" і "Сведбанк Інвест", відмовляється від раніше озвучених досить агресивних планів розвитку в Україні.

Про це йдеться у звіті банку за підсумками першого кварталу 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У силу економічної і політичної невизначеності в Україні Swedbank вирішив переоцінити країну і буде розвивати бізнес з меншим рівнем амбіцій", - відзначається в повідомленні.

За даними банку, обсяги кредитування в першому кварталі в доларах скоротилися на 12%, депозити - на 10%, повернувшись на рівень річної давнини.

Swedbank повідомляє, що має намір скорочувати витрати в Україні подібно до скорочення на 15% витрат в країнах Балтії, сповільнить відкриття нових представництв, продовжуючи їх реструктуризацію та модернізацію.

Він також розраховує, що підготовка до об'єднання двох його дочірніх українських банків дозволить посилити ризик-менеджмент і досягти економії на масштабах.

За його даними, кількість працівників у його банках в Україні скоротилася в першому кварталі на 8% (до 3,027 тис.), що є найбільшим показником серед всіх регіонів присутності банку, в цілому скорочено персонал за три місяці на 3%.

Як зазначено у звіті, погані показники в Україні стали головною причиною збитку іноземній діяльності Swedbank за підсумками січня-березня.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року "Сведбанк" за розміром загальних активів (15,984 млрд. грн.) займав 16 місце, а "Сведбанк Інвест" (5,488 млрд. грн.) - 32 місце серед 182 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!