Донецькі банки створили союз

Четвер, 23 квітня 2009, 11:02

Керівники комерційних банків донецького регіону підписали спільний меморандум про створення у складі Асоціації українських банків Донецького банківського союзу.

Про це повідомляє прес-служба асоціації.

Рішення про це було прийнято на регіональній банківській конференції.

На переконання учасників конференції, у нинішній ситуації, задля відродження довіри населення і протистояння кризі, банкам потрібна корпоративна співпраця на регіональному рівні.

"Саме тому  банк "Український фінансовий світ"  виступив з ініціативою створення Донецького банківського союзу", - відзначив заступник голови наглядової ради  банку Сергій Навоєв.

Реклама:

"Ми розуміємо, що на даний момент ситуацію в банківському секторі ускладнює  "криза довіри" населення до банківської системи. І ми вважаємо, що перші кроки на шляху до відродження довіри  населення до банків повинні починатися з регіонів. Лише консолідуючи спільні зусилля, ми зможемо виправити ситуацію, що склалася", - додав він.

Президентом союзу вирішено обрати народного депутата України, співвласника ТОВ КБ "Український фінансовий світ" та президента корпорації "Олімп" Павла Климця.

Під час конференції він висловив переконання, що новостворений Донецький банківський союз об'єднає усі фінансово-банківські установи Донецької області, незалежно, чи то самостійні, чи то філіальні відділення.

Климець наголосив, що Донецький банківський союз працюватиме над відновленням довіри до банківської системи, що, у кінцевому результаті, допоможе перемогти економічну кризу в Україні.

"Основні кошти у нас у населення, і жоден міжнародний фонд не дасть нам більше і краще, аніж власне населення", - підкреслив він.

Присутній на конференції народний депутат України, Голова підкомітету з питань небанківських фінансових інститутів Комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності Олександр Клименко також підтримав створення Донецького банківського союзу і пообіцяв всебічну підтримку з боку профільного парламентського Комітету.

Він наголосив, що подолати негативні тенденції в економіці можливо лише, якщо держава забезпечить стабільну роботу банківської системи, яка може відродити кредитування реального сектору економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!