Кабмін відмовився від "Укртелекому", "Турбоатому" і ОПЗ

Четвер, 2 квітня 2009, 17:59

Кабінет міністрів скасував свої рішення про передачу собі управління державними корпоративними правами "Укртелекому" та Міністерству промислової політики - управління державними корпоративними правами заводу "Турбоатом" (Харків) та Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Про це журналістам повідомив виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

За його даними, Кабмін на засіданні в четвер скасував свої розпорядження № 717 від 16 травня 2008 року та № 1335 від 17 жовтня 2008 року.

За словами Парфененко рішення носить технічний характер, оскільки Фонд ще не передав керування даними корпоративними правами.

Реклама:

16 травня 2008 року Кабмін розпорядженням 717 вирішив передати собі від ФДМ повноваження по управлінню держчастками ОПЗ, "Турбоатома" (Харків) і "Укртелекому", Київського заводу реле та автоматики, Київського мотоциклетного заводу, заводу "Маяк", Феодосійської суднобудівної компанії "Море", НПК "Київський завод автоматики ім. Петровського", НДІ електромеханічних приладів, підприємства "Мерідіан" ім. Корольова і Державної акціонерної компанії "Україна туристична".

Потім Президент Віктор Ющенко оскаржив це розпорядження в Конституційному Суді (КС), тим самим призупинивши його дію, але суд у вересні 2008 року відмовився відкрити провадження за цим поданням.

17 жовтня 2008 року Кабмін свої розпорядженням № 1335 передав управління корпоративними правами вищевказаних підприємств крім "Укртелекому" Мінпромполітики, але Ющенко оскаржив і це розпорядження.

12 березня КС почав розгляду цього подання президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: