Ніхто, крім МВФ, не дасть кредит Україні?

Четвер, 16 квітня 2009, 12:47

Народний депутат, член фракції НУ-НС Арсеній Яценюк переконаний, що без ухвалення необхідних законів будь-які розмови про чергового траншу кредиту Мжнародним валютним фондом є політичними спекуляціями.

Таку думку він висловив у четвер в інтерв'ю журналістам, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, навіть ухвалення актів Кабінету міністрів не вирішує базових проблем.

"Нема закону - нема кредиту. Зрозуміло, що треба завершити ухвалення законів і після цього вести розмову про відновлення програми з МВФ", - сказав Яценюк.

Реклама:

Він висловив сумнів, що, крім МВФ, інші міжнародні інституції нададуть кредит Україні.

Водночас він не виключив, що можуть бути поновлені переговори з цього питання з Росією.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна рада не включила до порядку денного законопроекти, необхідні для отримання чергового траншу МВФ. Ініціативи розглянути відповідні законопроекти набрали трохи більше 200 голосів.

У свою чергу, Кабінет міністрів на своєму засіданні одностайно ухвалив усі необхідні для відновлення співпраці з МВФ постанови, зокрема, про скорочення частини видатків державного бюджету несоціального напрямку, про підвищення тарифів на газ та електроенергію для заможних людей, про збалансування бюджету Пенсійного фонду та фінансового плану НАК "Нафтогаз України", про легалізацію коштів, які отримують бюджетні установи за надання платних послуг і т.п.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!