ПФТС зробила ставку на єврооблігації

Вівторок, 14 квітня 2009, 10:45

Найбільша фондова біржа ПФТС здійснила перше в історії біржі включення в список цінних паперів ПФТС облігацій зовнішньої державної позики України (єврооблігацій) з погашенням 5 серпня 2009 року та 4 березня 2011 року.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на повідомлення прес-служби ПФТС.

Місцеві торговці отримали можливість укладати на ПФТС угоди з купівлі-продажу єврооблігацій завдяки тому, що ПФТС підписала з Національним депозитарієм (НДУ) "Договір про кліринг та розрахунки за угодами щодо цінних паперів" і "Регламент обміну інформацією між біржею та депозитарієм".

НДУ має кореспондентські відносини з Центральним депозитарієм цінних паперів Австрії і чотирма російськими депозитаріями.

Реклама:

За словами начальника управління інформації та лістингу ПФТС Андрія Коломійця, рішення про надання можливості торгувати єврооблігаціями викликане необхідністю підвищення ліквідності ринку, у тому числі за рахунок допуску до торгів нових фінансових інструментів.

"З початку кризи кількість ліквідних цінних паперів знизилася. Потрібно дати торговцям доступ до інструментів, які реально користуються попитом", - відзначив він.

Як відомо, на 1 квітня 2009 року в лістингу ПФТС перебували 832 цінні папери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!