Діденко розповів, чому "Нафтогаз" виграє в арбітражі

Понеділок, 30 березня 2009, 11:15

У Стокгольмському арбітражному суді не існує позовної вимоги RosUkrEnergo про відшкодування 11 млрд. кубометрів газу.

Про це заявив в ефірі телеканалу TBi виконуючий обов'язки голови НАК "Нафтогаз" Ігор Діденко, повідомляє пресс-служба ТВі.

"Позови з приводу претензії некоректності пересування 11 мільярдів кубів газу від RosUkrEnergo до НАК "Нафтогазу" в Стокгольмському суді не існує взагалі", - стверджує керівник НАКу.

За словами Діденка, 24 березня відбулося організаційне засідання Стокгольмського трибуналу, на якому були покладені на стіл всі позови, пред'явлені один до одного.

"Не тільки з боку RosUkrEnergo є позови до "Нафтогазу" з приводу 55 млн., 20 млн. і 600 млн. Ще є зустрічні позови від НАК "Нафтогазу" до RosUkrEnergo. А саме: на 62 млн. і 118 млн., за розрив транспортного контракту та контракту на зберігання (газу). Ось вже як мінімум сім позовів між нами", - заявив Діденко.

У той же час, він не конкретизував, які саме позови об'єднані, і в чому суть претензій компанії RosUkrEnergo.

Діденко висловив сподівання, що всі рішення суду будуть на користь НАКу.

"Тому що, підписавши договір переуступки, ми в легальному режимі стали власниками контракту між "Газпромом" і RosUkrEnergo, а шведське право не тільки слідує правилам казуїстики юридичної, воно розглядає матеріальну та економічну складову домовленостей, так ось, в контрактах між RosUkrEnergo і" Газпромом " взагалі ніяких штрафних санкцій немає", - зазначив Діденко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!