Фондовий ринок не втрачає оптимізму

Четвер, 26 березня 2009, 18:37
Згідно із результатами торгів у четвер, українські індекси виросли.

Індекс ПФТС додав 3,36%, піднявшись до рівня 219,14 пункту, UAI-50 виріс на 2,51%, досягнувши позначки 19,40 пункту.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 94 угоди, а обсяг торгів склав 33,2 млн. грн.

Український ринок цінних паперів не розгубив свій оптимізм, і зростання у четвер продовжилося, повідомляє FundMarket.

"Блакитні фішки" у повному складі пішли в "плюс": ВАТ "Західенерго" (+9.05%), ВАТ "Мотор Січ" (+7.81%), ВАТ "Укрнафта" (+7.55%), ВАТ "Центренерго" (+ 5.52%), ВАТ "Укртелеком" (+2,70%).

У "другому" і "третьому" ешелонах також домінував позитив: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+8.38%), ВАТ "Металургійний комбінат" Азовсталь "(4,72%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+4.29%), ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (+2,82%).

Лідер зростання - АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+15.33%). Лідерство за обсягами утримує ВАТ "Західенерго"- 7.9 млн. грн.

"Торги на ПФТС сьогодні проходили під впливом позитивних настроїв, що домінували на провідних світових фондових майданчиках, які сьогодні на момент закриття ПФТС продовжували зростання", - стверджують експерти компанії Astrum Investment Management.

Зростанню індекса ПФТС на торгах у четвер сприяли також позитивний настрій на світових майданчиках, синдром кінця місяця, а також запуск торгів на українській біржі, впевнена брокер інвестиційної компанії Concorde Capital Анастасія Назаренко.

Серед важливих закордонних новин дня - заява відомого інвестора Джорджа Сороса. Він вважає, що саміт країн "Великої двадцятки" наступного тижня буде вирішальною подією для світових ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!