Колектори готові допомагати владі

Середа, 25 лютого 2009, 19:12
Колекторські компанії підтримують бажання влади навести порядок в їх секторі.

Про це заявив генеральний директор "Кредит Колекшн Груп" (CCG) Гжегож Копаніаж.

За його словами, законодавче врегулювання ринку необхідне, в першу чергу, для самих учасників ринку - це дозволить створити прозорі та зрозумілі умови їх роботи і дозволить уникнути непорозумінь з боку боржників, з якими працюють колектори.

"Ми вже давно говорили про те, що законодавча база, яка регулює ринок, потребує істотної доробки, - розповідає керівник CCG. - Адже нам, як компанії, яка першою розпочала роботу в Україні, добре відомі ті недоліки, з якими ми стикаємося у своїй роботі практично кожен день. І ми готові докласти зусилля, щоб спільно з законодавцями впоратися з ними ".

За словами Копаніажа, CCG неодноразово зверталася зі своїми пропозиціями щодо врегулювання ринку в Нацбанк, парламентські комісії і до окремих депутатів.

Реклама:

"Ми готові посилено працювати з кожним, хто реально хоче і може навести порядок на ринку. У нас є достатньо напрацювань, пропозицій, які можуть бути з успіхом застосовані в Україні. Я вважаю, що якщо питання виникло - його потрібно обговорювати відкрито, консультуючись з учасниками ринку, спільно виробляючи рішення ", - вважає Копаніаж.

Директор "Кредит Колекшн Груп" підкреслив, що це дозволить уникнути багатьох неточностей, які мають місце в галузі зараз, а також дасть можливість виробити чіткі правила, що застосовуються як в нинішній, так і в майбутній ситуації

Він також запевнив, що всі дійсно професійні колектори також будуть готові піти назустріч законодавцям і надавати всіляку допомогу в створенні прозорих механізмів роботи ринку та ефективної законодавчої бази.

"Ми не говоримо про ті компанії, які працюють в тіньовому секторі - таким, звичайно, невигідно наша пропозиція, і, думаю, вони підуть з ринку в найкоротший термін", - вважає гендиректор CCG.

Він також висловив впевненість в тому, що заяви про потребу навести порядок на ринку колекторських послуг не залишаться тільки заявами.

"Колекторський ринок росте, і чим раніше ми наведемо в ньому порядок, тим легше буде всім учасникам процесу", - підсумував Копаніаж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!