Тимошенко обіцяє вирішити проблеми вантажних автомобільних перевезень

Середа, 25 лютого 2009, 17:51

Уряд затвердив низку нормативно-правових актів, спрямованих на вирішення проблемних питань в галузі вантажних автомобільних перевезень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку.

З метою захисту вітчизняних автоперевізників пропонується внести зміни до статті 5 Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів".

Зокрема, пропонується зменшити фінансове навантаження для суб'єктів малого та середнього бізнесу, які займаються перевезеннями пасажирів та вантажів.

Реклама:

Схвалено законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю (нагляду) в сфері автомобільного транспорту", спрямований на вдосконалення організації міжнародних перевезень.

Мінтрансзв`язку відповідно до вимог страйкуючих вантажоперевізників виносило на розгляд Кабміну питання щодо посилення відповідальності за каботаж міжнародними автоперевізниками - збільшити розмір штрафних санкцій за порушення вимог законодавства під час перевезення територією України вантажів іноземними перевізниками.

На сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення  збільшити з п'ятдесяти до тисячі неоподаткованих мінімумів розмір штрафу. "Це захистить наш внутрішній ринок та вітчизняних автоперевізників", - переконаний заступник голови Державтотрансадміністрації Леонід Сергієнко.

Уряд також вніс зміни до Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, які дозволять узгодити процедуру проведення рейдових перевірок й підвищити безпеку перевезень пасажирів і вантажів.

Для захисту інтересів суб'єктів господарської діяльності в умовах суттєвого впливу світової фінансової кризи розроблено заходи щодо стабілізації цін на внутрішні вантажні перевезення.

Так, встановлено мінімальний рівень тарифів для вантажоперевезення територією України - з метою недопущення демпінгування з боку окремих суб'єктів.

Крім того, на засіданні уряду схвалено законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо ліцензування господарської діяльності з надання транспортно-експедиторських послуг)", затверджено перелік документів, необхідних для здійснення внутрішніх перевезень вантажів.

Тож тепер функціонуватиме єдиний перелік дозвільних документів, які необхідно мати вантажоперевізникам при виїзді в рейс.

"Віднині в кожного перевізника буде мінімальний пакет, тож ніхто не буде вправі вимагати у перевізника додаткові документи", - сказав заступник міністра.

"Таким чином, основі вимоги, які висували автоперевізники до уряду, виконано", - наголосив Сергієнко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!