Метпідприємства починають "приходити до тями"

Середа, 11 лютого 2009, 17:45
 

Металургійні підприємства з початку поточного року продовжують відновлювати обсяги виробництва металопродукції в порівнянні з різким падінням у другому півріччі минулого року.

Про це повідомлялося на балансовій нараді представників підприємств гірничометалургійного комплексу (ГМК) України в Дніпропетровську в середу.

Як повідомив на нараді генеральний директор виробничого об'єднання "Металургпром" Василь Харахулах, у січні поточного року обсяг виробництва чавуну склав 1,867 млн. тонн (62% до виробництва січня 2008 року), сталі - 2,123 млн. тонн (58%), готового прокату - 2,08 млн. тонн (65%).

При цьому він зазначив, що в лютому обсяги виробництва металопродукції зросли і на цей час в середньому складають близько 70% порівняно попереднім роком. Зокрема, середньодобове виробництво чавуну в січні становило 60,2 тис. тонн, а за вісім днів лютого - вже 70,3 тис. тонн.

Гендиректор підкреслив, що спочатку поточного року метпідприємства працюють стабільно, хоча і нижче показників минулого року.

За його даними, на цей час з 43 існуючих доменних печей в Україні в роботі знаходиться 28, а 15 - простоюють. Зокрема, сім з них виведені з експлуатації, сім - знаходяться в капремонті.

Крім того, з 21 існуючого конвертору в роботі знаходяться 15, а з 42 мартенівських печей в роботі 19.

"У січні обсяг виробництва трохи збільшився у порівнянні з груднем", - констатував Харахулах.

При цьому він зазначив, що "ринок хоч і незначно, але йде вгору".

Гендиректор також повідомив, що минулого місяця підприємства повністю були забезпечені залізорудною сировиною і на 98% по коксу, виробленому з української сировини, решта була вироблена з імпортних вугіль.

При цьому Харахулах додав, що в січні і лютому Україна не імпортувала кокс, але завозила коксівне вугілля. Зокрема, з початку року було завезено 330 тис. тонн коксівного вугілля.

Харахулах також повідомив, що в лютому метпідприємства України мають намір виробити 2,18 млн. тонн чавуну і 2,37 млн. тонн сталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!