Постачання газу в Польщу через Україну здійснюються в повному обсязі

П'ятниця, 23 січня 2009, 19:54
 

Постачання природного газу в Польщу через газовимірювальні станції (ГІС) "Дроздовичі" здійснюються в повному обсязі.

Про це повідомила прес-служба компанії "Укратрансгаз" в п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Щодня "Газпром" надсилає до диспетчерського управління ДК "Укртрансгаз" заявки з чітким визначенням: скільки газу через російські ГІС має увійти у ГТС України і скільки газу через українські ГІС повинно бути передано на західному кордоні", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, "Газпром" відновив поставки газу до Польщі через ГІС "Дроздовичі" 21 січня.

Заява "Газпрому" на поставку природного газу до Польщі через ГІС "Дроздовичі" 21 січня склала 7,8 млн куб. м на добу, 22 січня - 7,8 млн куб. м на добу, 23 січня - 7,7 млн куб. м на добу.

В "Укртрансгазі" також зазначають, що у зв'язку з поновленням поставок газу до Європи по всіх напрямках "тиск у трубах трохи більше необхідного, і Польща на сьогодні має можливість отримувати газу більше, ніж заявлено".

За даними прес-служби, фактичний відбір газу в Польщі 21 січня склав 8,2 млн. куб м на добу, 22 січня - 8,2 млн. куб м на добу, а 23 січня, судячи по динаміці відбору, становитиме 8,1 млн. куб м на добу.

"Таким чином, ДК "Укртрансгаз" повністю виконує свої зобов'язання з постачання газу всім країнам Європи, в тому числі і в Польщі", - резюмують в компанії.

Згідно з угодою про транзит газу між "Нафтогазом України" і "Газпромом", в 2009 році в Польщі через ГІС "Дроздовичі" має бути поставлено 4,79 млрд. куб м природного газу, в тому числі в першому кварталі 1,15 млрд. куб м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: