Алкогольний "тіньовий ринок" зазнає поразки

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 16:01
 

Власник торговельної марки "Хортиця" Євген Черняк висловив упевненість в зменшенні тіньового ринку алкоголю у зв'язку з встановленням Кабінетом Міністрів мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої.

Про це агентству "Українські Новини" повідомила прес-служба лікеро-горілчаного заводу "Хортиця".

За інформацією прес-служби, на засіданні 30 жовтня Кабмін прийняв постанову "Про затвердження розміру мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва".

Кабмін встановив розмір мінімальної ціни на горілку розміром 70 гривень за 1 літр 100% спирту, що відповідає 14 гривням за 0,5 літри горілки, на коньяк "3 зірки" - 125 гривень/літр 100% спирту, що відповідає 25 гривень за 0,5 літра коньяку "3 зірки".

Реклама:

Крім того, Кабмін встановив мінімальну ціну на коньяк "4 зірки" розміром 140 гривень/літр 100% спирту, що відповідає 28,01 гривень за 0,5 літри коньяку "4 зірки", коньяк "5 зірок" - 160 гривень/літр 100% спирту, що відповідає 32 гривням за 0,5 літри коньяку "5 зірок".

Власник торговельної марки "Хортиця" Євген Черняк вказав на важливість ухваленого рішення для виробників алкогольних напоїв і галузі в цілому.

"Реалізація постанови приведе до зменшення тіньового обігу алкогольних напоїв і наповнення державного бюджету", - передає прес-служба його слова.

За даними компанії, обсяг контрафактного ринку алкогольних напоїв наразі становить близько 25%.

Як повідомляло агентство, "Хортиця" і компанія "Союз-Віктан" виступили за встановлення Кабміном мінімальної ціни розміром 14 гривень за 0,5 літри горілки.

У вересні "Хортиця" прогнозувала збільшення ціни в роздрібі на горілку середнього цінового сегмента до 25 гривень за 0,5 літри при різкому збільшенні ставок акцизного збору на етиловий спирт й алкогольні напої.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!