Світові ринки почали відіграватися

Середа, 29 жовтня 2008, 09:29
 

Світові ринки акцій різко почали підвищуватися в очікуванні радикального зниження процентних ставок у США і Японії.

Різко змінився настрій інвесторів, в яких зненацька знову з'явився апетит до активів з більш високим рівнем ризику, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Це викликало у вівторок зростання індексу Dow Jones Industrial Average більш ніж на 10%, S&P 500 додав 10,8%.

Основне зростання довелося на останню годину торгів, і оптимізму інвесторів не зашкодили навіть нові погані дані про стан економіки США. Ринок, зокрема, надихнув той факт, що, усупереч очікуванням, інвестфонди не продавали акції для виплат вкладникам.

Реклама:

Індекс MSCI Asia Pacific злетів у середу більш ніж на 5%, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс ієни через слухи про можливе зниження процентної ставки Банком Японії почав зижуватися, долар ослабнув відносно євро в середу до 1,2730 дол., на цьому фоні знову з'явився попит на активи економік, що розвиваються.

Багато хто вважає, що нещодавні страхи з приводу зниження прибутків компаній в країнах, що розвиваються, були перебільшеними.

У результаті ринки, що розвиваються, зміцніли і виросли в середньому більш ніж на 7% у вівторок. Бразильський Bovespa, зокрема, злетів на 13%.

Різкі коливання котирувань типові для періодів криз, і більшість аналітиків вважають, що поки рано говорити про розворот настроїв на фінансовому ринку.

Як повідомлялося, на фондовому ринку України (ПФТС) у вівторок теж спостерігалось зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!