На ПФТС збуваються тільки негативні прогнози

Понеділок, 13 жовтня 2008, 19:35
 

За результатами торгів у понеділок, 13 жовтня, індекс ПФТС втратив 5,48%, опустившись до рівня в 293,8 пункти.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 84 угоди, повідомляє FundMarket.

Обсяг торгів склав 344 млн. грн., з них усього 2 млн. грн. - на ринку акцій.

Більш широкий індекс українського фондового ринку, що розраховується фінансовим порталом FundMarket UAI-50 (Український Зважений Індекс), зафіксував зниження на 3,09%, опустившись до 29,33 пункту.

Реклама:

Серед всіх галузей за понеділок більше за всіх постраждала хімічна промисловість: втратила 12,76%. Підставою для такого падіння було сильне зниження котирувань на акції концерну "Стирол" (-44,26%).

Аналітик "Родовід банку" Владислав Куценко вважає, що, "швидше за все, на вітчизняному ринку акцій найближчим часом буде триматися переважно тренд на зниження, що можна пояснити негативною динамікою зарубіжних фондових майданчиків, а також невизначеністю політичної ситуації в Україні".

Чергове пробиття психологічного рівня в 300 пунктів на українському фондовому ринку гравці перетнули без особливого опору. І це незважаючи на те, що сьогодні європейські й азіатські фондові майданчики закрилися в плюсі.

Про це свідчать і результати фондового ринку: ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе" (-41,12%), Центренерго (-12,69%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-12,07%), Дніпроенерго (-14,29%), ВАТ "Укртелеком" (-7,69%).

У понеділок ринок був малоліквідним, але лідером, незважаючи на це, можна назвати акції "Укрнафти" (-5,81), якими наторгували при 9 угодах 535 тис. грн.

У свою чергу, фондові торги в США тільки за перші п'ять хвилин після відкриття торгів показали стрімке підвищення цін на укладені угоди.

Значне зростання показали акції банківського сектора. Дуже підвищилися ціни на акції Morgan Stanley, які через новини про придбання п'ятої частини компанії банком Mitsubishi UFJ подорожчали на 66%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!