Фондові ринки падають

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 14:20
Сьогодні торги на ПФТС, як і два дні тому, були призупинені, внаслідок побоювань чергового сильного обвалу, повідомляє видання FundMarket .

Керівництво бірж ще з ранку оцінило, що котирування по ціні купівлі паперів напередодні торговельної сесії вже знижені в середньому на 24,5%. Такі цифри дають підставу думати, що навіть при відкритті біржі її робота буде незабаром припинена через падіння технічного індексу ПФТС.

Провідний аналітик відділу ринку продажу акцій ІК "Альфа Капітал Україна" Денис Шаврук вважає, що пережите населенням здорожчання долара в обмінниках, не може не позначитися на виведенні грошей з інвестиційних фондів. Інакше це призведе до подальшого зливу акцій, або до тривалих затримок за виплатами. Побоюючись за такі наслідки, зупинка біржі зараз є, можливо, єдино правильним рішенням у запобіганні подальшої паніки.

Нині падінню не піддається тільки золото, що завжди залишається в ціні і росте в кризові моменти. Нафта вийшла на ціну річного мінімуму, а практично усі світові фондові індекси досягли своїх значень 2003 року.

Після четвергового обвалу в США, 10 жовтня азіатські індекси падають панічно рекордними темпами, причому, за усю свою історію розрахунку.

Ефект від зниження Центробанками ставок був настільки короткостроковий, що навіть для корекції просто не було часу.

Dow Jones Industrial Average упав на 678,91 пункту або на 7,33%.

S&P 500 закрився зниженням на 75,02 пункту або на 7,62%.

Nasdaq Composite знизився в ціні на 95,21 пункту або на 5,74%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!