InBev зливається з виробником Budweiser

Понеділок, 29 вересня 2008, 15:47

Акціонери бельгійсько-бразильського пивоварного концерну InBev схвалили сьогодні придбання американської пивоварної корпорацієї Anheuser-Busch вартістю у 52 млрд дол.

На зборах акціонерів було також схвалене рішення перейменувати об'єднану компанію в Anheuser-Busch InBev, а також рішення про залучення капіталу на суму до 10 млрд дол. для того, щоб частково профінансувати угоду. За прийняття цих рішень висловилися більше 75% акціонерів компанії, повідомляє агентство "РБК-Україна".

Раніше угода одержала схвалення рад директорів обох компаній. Очікується, що після одержання всіх схвалень злиття буде завершено до кінця цього року. Про угоду вартістю 52 млрд дол. було оголошено в липні поточного року.

Бельгійсько-бразильська InBev - найбільша з пивоварних компаній у світі. Компанія випускає пиво під брендами Stella Artois, Beck's, Brahma, Staropramen, Hoegaarden. В 2007 г. компания реализовала 273,9 млн гкл пива.

Реклама:

Україні InBev має дочірню компанію "Сан ІнБев Україна" найбільшого виробника пива у країні.Випускає пиво під  торговими марками: Stella Artois, Beck`s, Brahma, Staropramen, Leffe, Hoegaarden, Lowenbrau, "Чернігівське", "Рогань", "Янтар")на чотирьох пивзаводах у Києві, Миколаєві, Харкові, Чернігові. Чистий прибуток української компанії у 2007 році - 293,679 млн грн.

Anheuser-Busch - найбільша в США пивоварна компанія, що володіє 12 американськими пивзаводами й має філії в інших країнах світу. Підприємство було засновано в 1861 р. На сьогодні компанія продає більше 60 видів пива й іншої алкогольної продукції, у тому числі під знаменитою чеською маркою Budweiser. У США на частку Anheuser-Busch приходиться 48,4% ринку пива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!