Інвестори втратили надію заробити на українському ринку

П'ятниця, 26 вересня 2008, 11:54

Австрійський інвестфонд нерухомості Sparkassen Immobilien не знайшов застосування 500 млн. євро, які планував інвестувати в український ринок.

Таким чином, ще одна компанія залишає український ринок нерухомості, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

У четвер в Sparkassen Immobilien заявили, що всі проекти фонду в Україні призупинені через світову фінансово-кредитну кризу.

Через два місяці Sparkassen Immobilien, можливо, відновить свої проекти в країні, але інвестиції фонду в Україну можуть бути вже не настільки масштабними, вважають експерти.

Реклама:

Гендиректор "Імморент Україна" (входить до Sparkassen Immobilien) Михайло Меркулов у четвер заявив, що фонд тимчасово призупинив інвестиції в нерухомість України через світову кризу на ринках позикового капіталу.

"Період очікування складе місяць-два. Надалі позиція Sparkassen буде залежати від ситуації на світовому фінансовому ринку й внутрішньому ринку України, що є для фонду одним із самих перспективних",- повідомив пан Меркулов.

Раніше свої українські проекти заморозила російська Mirax Group. Переглянуть свій портфель проектів "Інтеко", "XXI століття" і ТКС.

Sparkassen Immobilien офіційно увійшов в Україну навесні 2007 року. Інвестфонд планував вкласти в покупку об'єктів комерційної й житлової нерухомості в Україні близько 500 млн. євро.

На український ринок нерухомості фонд вийшов разом з лізинговою компанією Immorent AG (як і Sparkassen, входить до структури Erste Group). Immorent планувала інвестувати у свої українські проекти близько 50 млн. дол. Ці плани не зміняться завдяки стійкій позиції Erste Bank, повідомили в Immorent.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!