Демонтаж ТРК "Троїцький" призупинено

Вівторок, 8 липня 2008, 14:55

З понеділка в Києві припинили демонтаж ТРК "Троїцький" на площі біля НСК "Олімпійський".

Саме демонтаж цієї  будівлі мав стати запорукою того, що в України в найближчі декілька місяців не відберуть Євро-2012.

Новину про те, що руйнування "Троїцького", яке розпочалося 1 липня знову зупинене, прокоментував президент ФФУ Григорій Суркіс в інтерв`ю "Спорт-Експрес в Україні".

"Знаходячись за межами України, я не маю в своєму розпорядженні достатньо повної інформації про те, що відбувається на площі перед НСК "Олімпійський". Але якщо роботи зі знесення "Троїцького" дійсно зупинені, це може стати кроком до остаточного краху всіх наших надій", - заявив Суркіс.

Реклама:

Причому він додав, що Платіні після завершення візиту в Україну заявив, що в УЄФА бажають щотижня отримувати фото з робіт по демонтажу "Троїцького".

В самій компанії "Київметробуд", що займалася демонтажем "Троїцького" , заявили, що вони з преси також читали про зупинення демонтажу на об`єкті і схильні довіряти ЗМІ...

Керівник прес-служби компанії Валентин Кейбіс заявив, що до минулої неділі на демонтажі працювали два агрегати з руйнування залізобетонних конструкцій і повідомив, що йому потрібно зв`язатися з керівництвом "Київметробуду" для роз`яснення ситуації.

Через хвилин 30 пан Кербіс зателофонував і розповів, що демонтаж "Троїцького" припинений через відсутність фінансування робіт.

"Киїметробуд" показав можливості демонтажу об`єкту на щебінь і металобрухт. Ми довели, що в нас є, й люди, й техніка, але фінасування немає. Компанія і так зазнала значних збитків. При фінасуванні даних робіт ми змогли б ще швидше виконати демонтаж. Нині працювало два агрегати й ми в змозі  поставити до роботи ще два, але тоді, коли буде фінансування об`єкту. З 1 липня, коли розпочався демонтаж, "Киїметробуд" не отримав жодних фінансів на ці роботи", - заявив Кейбіс.

Нагадаємо, що фінансування демонтажу даного об`єкту повинна була виконати міська влада Києва та Кабінет міністрів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!