Уряд планує реанімувати суднобудівний завод у Миколаєві

П'ятниця, 4 липня 2008, 14:39

Уряд України розгляне можливість залучення кредитних ресурсів для потреб Миколаївського ДП "Суднобудівний завод ім. 61-го комунара".

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" про це сказала Юлія Тимошенко в п'ятницю на нараді в Миколаєві.

"Прошу секретаріат Кабінету міністрів України запросити директора й фінансові служби підприємства для відповідної консультації. Ми будемо піднімати ключові банки, вести з ними переговори. А може бути, навіть розглянемо питання участі держави в кредитуванні підприємства", - сказав прем'єр-міністр України.

При цьому вона додала, що відповідні гарантії підприємство зможе одержати тільки у випадку підтвердження наявності у нього відповідного пакета замовлень на роботи.

Реклама:

Директор заводу Козирєв у ході свого виступу повідомив, що вважає єдиним прийнятним шляхом виходу з нинішнього кризового стану можливість проведення приватизації підприємства.

"Для стабілізації роботи заводу необхідно довести завод до приватизації чітко й прозоро... Це моє завдання, я це бачу", - заявив він.

Козирєв також проінформував, що на сьогоднішній день у підприємства є пакет замовлень на роботу, однак воно не може їх почати у зв'язку з відсутністю можливості залучити кредити комерційних банків.

Миколаївське державне підприємство "Суднобудівний завод ім. 61-го комунара" - одне з найбільших суднобудівних об'єднань України. Виробнича діяльність: громадянське суднобудування, військове суднобудування, ремонт судів і кораблів, виготовлення виробів машинобудування.

Виробничі потужності підприємства сконцентровані в 286 промислових будинках і 165 промислових спорудженнях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!