Індустріальний Союз Донбасу і ArcelorMittal створили спільне підприємство

Середа, 23 липня 2008, 17:29

Корпорація "Індустріальний Союз Донбасу" (ІСД) і ВАТ  "ArcelorMittal Кривій Ріг" оголосили про створення двостороннього Консорціуму.

Як зазначено в прес-релізі, Консорціум планує брати участь у приватизації Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР), будівництві на чорноморському узбережжі глибоководного вантажного порту й розробці родовища марганцевих руд.

Угода підписана в червні Генеральним директором Корпорації ІСД Олегом Мкртчаном і Генеральним директором ВАТ "ArcelorMittal  Кривій Ріг" Жаном Жуе.

Консорціум відкритий для переговорів з іншими учасниками ринку, зацікавленими в інвестуванні й успішній реалізації вищезазначених проектів.

Реклама:

Співробітництво передбачає, що запуск КГЗКОР забезпечить сировиною ряд українських металургійних підприємств, які матимуть проблеми в перспективі з нестачою високоякісної залізорудної сировини.

Кошторисна вартість будівництва КГЗКОР, яке почалося 1985 року, становить 2,4 млрд. дол. Частка України становить 56,4%, Румунії - 28%, інша частка - Словаччини. Зараз будівельна готовність комбінату досягає 66%.

Нагадаємо, що наприкінці травня минулого року Словаччина відмовилася від участі в проекті добудування КГЗКОР, однак хотіла б одержати в рамках розрахунків за свою частку кошти або товари.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!