Світовий банк виділив Україні кредит 140 млн дол на реконструкцію ЖКГ

Четвер, 29 травня 2008, 12:58

Світовий банк і Міністерство з питань житлово-комунального господарства України підписали кредитну угоду на суму 140 млн доларів.

Кошти будуть направлені на реконструкцію ЖКГ за проектом розвитку міської інфраструктури, - повідомляють Українські новини з посиланням на повідомлення міністерства.

Кредитна угода повинна бути ратифікована Верховною Радою.

Проект розвитку міської інфраструктури передбачає надання комунальним підприємствам України допомоги для забезпечення стабільної діяльності комунальних послуг і поліпшення екологічної ситуації. Складається він з двох компонентів: "основного" і "відкритого".

Реклама:

Складовими першого компонента є: субпроекти - "Реабілітація і модернізація технічного обладнання в сфері водопостачання та водовідведення міста Одеси", "Управління твердими відходами в місті Одеса". Загальний обсяг фінансування по даних двох субпроектів становить 35,5 млн. доларів.

Крім того, "основний" компонент містить у собі субпроект з модернізації технологічного обладнання в сфері водопостачання в місті Чернігів, бенефіціарієм якого виступить КП "Чернігівводоканал", загальне фінансування - 15 млн. доларів.

Комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром" виступить бенефіціарієм субпроекта з реабілітації та модернізації системи водопостачання в Івано-Франківську із загальним обсягом фінансування 7,17 млн. доларів.

"Відкритий" компонент проекту розвитку міської інфраструктури в Україні передбачає виконання в сфері ЖКГ низки невеликих енергозберігаючих інвестпроектів з охопленням максимальної кількості комунальних підприємств у країні.

Із цією метою Міністерство ЖКГ створило відповідну експертну групу з відбору проектів.

Загальний обсяг фінансування "відкритого" компонента становить 78,12 млн. доларів.

Нагадаємо, раніше Міністерство ЖКГ прогнозувало залучення не менш 200 млн. дол. інвестицій приватних компаній у реформуванні галузі в 2008 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!