Тимошенко збирається домовитися з нафтовиками про ціну на бензин

Середа, 19 березня 2008, 11:30

Кабінет Міністрів має намір підписати меморандум про партнерство з найбільшими операторами ринку нафти й нафтопродуктів України 24-28 березня.

Про це повідомив журналістам міністр палива й енергетики Юрій Продан перед засіданням Кабміну в середу.

З його слів, 21 березня Мінпаливенерго проведе засідання аналітичної групи з функціонування ринку нафти й нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості, де будуть враховані зауваження нафтотрейдерів до підготовленого для підписання меморандуму.

"Меморандум готовий до підписання. У п'ятницю (21 березня) я зберу експертно-аналітичну групу... є деякі зауваження трейдерів, я думаю, вони будуть враховані, на наступному тижні буде підписаний (меморандум)", - сказав Продан.

Реклама:

Він ще раз підкреслив, що зростання ціни на світлі нафтопродукти, що спостерігається, пояснюється зростанням ціни на нафту на світовому ринку, але після підписання меморандуму ціни в Україні стабілізуються.

4 березня експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти й нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості відновила свою роботу.

21 серпня 2006 року Кабмін підписав меморандум про партнерство з найбільшими операторами ринку нафти й нафтопродуктів України, у рамках якого створив експертно-аналітичну групу, до складу якої ввійшли як представники міністерств і відомств, так і компаній.

Ця група аналізувала проекти нормативно-правових актів і рішень, що мають вплив на ринку нафтопродуктів або дотичних інтересів компаній.

Група також розробила механізм створення стабілізаційного резерву нафти й нафтопродуктів, відпрацювала систему регулювання імпорту й експорту нафтопродуктів із урахуванням необхідності ресурсного забезпечення попиту й зміни світових цін на нафту й нафтопродукти, а також цін внутрішнього ринку.

Уряд зобов'язався вживати заходів із недопущення монополізації ринку нафтопродуктів, сприяти зниженню тарифів на залізничні перевезення експортованих темних нафтопродуктів, а також на транспортування нафти магістральними нафтопроводами для переробки на підприємствах України.

Крім того, Кабмін зобов'язався створити умови компаніям для прискореної модернізації виробництв із метою збільшення глибини переробки нафти й приведення виробництва нафтопродуктів до європейських стандартів.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!