"Однокласники" йдуть в Україну

П'ятниця, 14 березня 2008, 11:51

Найбільша російська соціальна мережа "Однокласники.ру" почала експансію в СНД. ТОВ "Однокласники" зареєструвало домен odnoklassnіkі.ua і цього року має намір відкрити представництва в Україні.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Плани експансії в країни колишнього СРСР підтвердив засновник "Однокласників" Альберт Попков.

За його словами, однойменні сайти в доменні зонах. ua і .kz були зареєстровані торік. Представництва, які будуть продавати рекламу українським і казахським рекламодавцям, відкриються цього року в Києві й Астані.

Реклама:

"Спочатку сайти будуть російськомовними, але оптимізованими під регіони України. У перспективі можлива їхня мовна локалізація", - заявив Попков.

Інвестицій та інших деталей бізнес-плану пан Попков не назвав. За оцінками заступника гендиректора з маркетингу компанії NVіsіon Group Сергія Головіна, відкриття нових офісів обійдеться "Однокласникам" у кілька десятків тисяч доларів.

"Якщо "Однокласники" будуватимуть в Україні інфраструктуру - закуповуватимуть сервери для зберігання даних, високошвидкісні канали зв'язку, - у кожній країні технічні інвестиції становитимуть до $100 тис.", - заявив Головін.

За даними ComNews Research, в Україні зараз інтернетом користуються близько 2,5 млн користувачів, у Казахстані - близько 2 млн. Для порівняння: у Росії, за оцінками глави компанії "Мєдіамір" (управляє соціальною мережею "Вспомні.ру") Михаїла Гуревича, зараз "Однокласниками" користуються 13% відвідувачів інтернету.

Сайт "Однокласники.ру" зареєстрований у 2002 році й належать ТОВ "Однокласники". За словами джерела, знайомого з бізнесом "Однокласників", 51% ТОВ через британську компанію Odnoklassnіkі Ltd. належить Альберту Попкову, 49% - латвійській компанії Fortіcom. За словами того ж джерела, за рахунок розміщення реклами "Однокласники" заробляють до $200 тис. на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!