Хорошковский розповів, як закрив пальцями дірки в друшляку

Вівторок, 11 березня 2008, 14:16

Президент Віктор Ющенко доручив Службі безпеки та Генпрокуратурі провести перевірку законності закриття кримінальних справ за фактами контрабанди на суму понад 300 тис. грн, що були порушені протягом 2005-2007 років.

Про це повідомив на брифінгу заступник глави Секретаріату президента Ігор Пукшин, коментуючи підсумки наради під головуванням президента з питань протидії корупції в митних органах.

За його словами, на таку перевірку відведено термін - 30 днів.

Загалом, зауважив Пукшин, президент позитивно оцінює роботу правоохоронних органів у боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил за останні два місяці.

Реклама:

Пукшин зауважив, що завдяки скоординованим діям правоохоронних органів надходження до бюджету від митних платежів удалося збільшити на 142%.

За його словами, Ющенко поставив завдання керівникам правоохоронних органів і надалі тримати на персональному контролі питання боротьби з корупцією.

Пукшин зазначив, що позитивні зрушення в питанні боротьби з контрабандою в правоохоронних органах та на митниці відбулись після наради в СБУ з цього питання.

У свою чергу, виконувач обв'язків голови СБУ Валентин Наливайченко підкреслив, що операція "Цунамі", у рамках якої здійснюються перевірки силових структур, органів державної влади, в тому числі й митниці, щодо проявів корупції, продовжуватиметься.

Він також повідомив, що вже здійснено ротацію низки керівництва СБУ на регіональному рівні, там, де були виявлені факти "кришування" контрабанди. Керівники, яких підозрювали у зловживаннях, були відсторонені від виконання своїх обов'язків.

Наливайченко також нагадав, що СБУ відкрила "гарячу" телефонну лінію для бізнесменів, які б хотіли повідомити про створення перешкод або вимагання хабарів під час розмитнення товарів. При цьому Наливайченко попросив підприємців не боятися і повідомляти СБУ про такі факти. "Реакція буде гострою", - запевнив керівник СБУ.

У свою чергу, голова Держмитслужби Валерій Хорошковський зауважив, що раніше митну систему в Україні можна було порівняти з друшляком, через дірки якого протікала контрабанда.

"Зараз вдалося закрити пальцями лише кілька дірок, і то такий результат", - сказав він, нагадавши, що надходження до бюджету від митних оформлень на сьогодні становлять 5 млрд грн.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!