СОТ не вдарить по яйцях, а навпаки допоможе - учасник ринку

Вівторок, 12 лютого 2008, 15:53

Вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ) позитивно позначиться на виробництві курячих яєць і створить передумови для розвитку галузі. Про це йдеться в коментарі заступника голови науково-виробничого об'єднання "Укрптахопром" Віталія Гордієвича, поширеному прес-службою організації.

Українські виробники зможуть експортувати не лише яєчні продукти (сухий яєчний порошок, меланж), а й курячі яйця в шкаралупі, зазначив він.

Гордієвич зауважив також, що виробники курячих яєць у країнах ЄС до 2012 р. відмовляться від кліткового утримання курей-несучок. Технологія вільного утримання курей призведе до скорочення виробництва яєць у Євросоюзі на 20-30%, що, безумовно, викличе дефіцит яєць у шкаралупі та яєчних продуктів на європейських та світових ринках, вважає експерт.

За таких умов у українських виробників з'явиться можливість задовольнити європейський попит за рахунок експорту яєць та яєчної продукції.

Реклама:

Розвиток експорту яєць та яєчних продуктів не матиме негативного впливу на український ринок, адже на сьогодні виробництво курячих яєць в Україні повністю задовольняє потреби українських споживачів, резюмував Гордієвич.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!