У Кабміні обіцяють доплати до пенсій вже з понеділка

Середа, 9 січня 2008, 13:58

Із 14 січня пенсіонери отримають доплати до своїх пенсій, передбачені новим Держбюджетом на 2008 рік.

Про це заявила міністр праці і соцполітики Людмила Денісова журналістам.

"Із 2 січня йде виплата пенсій у грудневих (передбачених Бюджетом-2007) розмірах, оскільки бюджет було затверджено 28 грудня, а відповідні відомості на виплати пенсій погоджені вже 25 грудня", - сказала вона.

"Тому всі, хто отримує пенсію через пошту до 14 числа кожного місяця, з 2 січня отримають пенсію (у грудневому розмірі), а вже після 14 січня отримають доплату, тобто різницю між старим і новим розміром пенсій, передбаченим бюджетом на 2008 рік", - додала Денісова.

Реклама:

Ті, хто отримує пенсію за графіком після 14 числа кожного місяця, за її словами, отримають гроші за двома відомостями, тобто грудневий розмір пенсії з доплатою.

Також міністр зазначила, що на рахунки пенсіонерів, які отримують пенсії через банки, 28 грудня нараховано пенсію в розмірі, передбаченому Бюджетом-2007, а з 14 січня на рахунки надійдуть доплати.

Вона додала, що кожному пенсіонеру при виплаті різниці повинні надати спеціальне повідомлення, де мають бути відомості про врахований середній розмір середньої заробітної плати, а також суму, на яку підвищено пенсію у 2008 році.

За такою ж схемою, за словами Денісової, будуть здійснювати виплати доплат на допомогу при народженні дитини в розмірі, передбаченому Держбюджетом-2008.

Окрім того, з 1 січня на рахунки громадян, які підпадають під дію закону про дітей війни, нараховані доплати в середньому по 47 гривень.

Таким чином, за словами міністра, цю категорію громадян прирівняно до учасників війни.

Також передбачені доплати для громадян, які підпадають під категорію жертв нацистів, – у середньому по 117,5 грн.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!