Київрада компенсувала 34 мільйони "Київенерго"

Четвер, 6 грудня 2007, 12:45

Київська міська рада виділила 33,97 млн гривень на компенсацію збитків енергопостачальній компанії "Київенерго" за серпень-вересень.

Таке рішення Київрада прийняла на сесії, внісши відповідні зміни в міськбюджет-2007.

Таким чином, ця сума буде витрачена на компенсацію різниці між собівартістю теплової енергії й наявних тарифів на її виготовлення.

Київрада вважає, що виділення цієї суми дозволить Київенерго розрахуватися за спожитий газ і його транспортування, що забезпечить безперебійне енергопостачання столиці.

Реклама:

Крім того, Київрада має намір запропонувати компанії "Київенергохолдинг" виділити з її статутного фонду 147 млн гривень як безпроцентну поворотну фінансову допомогу "Київенерго" для розрахунків за газ.

Голова бюджетної комісії Київради Володимир Присяжнюк нагадав, що приватні акціонери, які володіють 39% Київенергохолдингу, внесли до статутного фонду при створенні холдингу 147 млн гривень і можуть надати ці гроші "Київенерго".

"Виділення фінансової допомоги покаже на ділі роботу товариства (Київенергохолдингу), яке повинне допомагати "Київенерго", - заявив Присяжнюк.

Однак депутати Київради заявили, що частина акціонерів Київенергохолдингу можуть відмовитися надавати фінансову допомогу "Київенерго" або ж вирішать це зробити занадто пізно.

На думку депутатів, Київрада повинна оперувати тільки грошима міського бюджету й розраховувати винятково на його фінансові можливості.

У зв'язку із цим Київрада проголосувала за зміни до міського бюджету-2007 без пункту про пропозицію Київенергохолдингу надати фінансову допомогу "Київенерго".

Як повідомлялося, у листопаді Київська міська державна адміністрація вказувала на поганий фінансовий стан "Київенерго".

Січень-червень "Київенерго" закінчила зі збитками 57,376 млн гривень, збільшивши чистий дохід порівняно з аналогічним періодом минулого року на 47,5%, або на 741,874 млн гривень, - до 2 303,56 млн гривень.

2006 рік "Київенерго" закінчила із чистим прибутком 43,385 млн гривень.

50%+1 акція "Київенерго" перебувають у державній власності й передані в статутний фонд Енергетичної компанії України, 12,73% володіє Київська міська рада, 12,73% - компанія "Трелодія Інвестментс ЛТД" (Кіпр).

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!