На шахті Засядька - вже третій вибух. Є загиблі

Понеділок, 3 грудня 2007, 10:24

У неділю під час проведення робіт зі зведення перемичок для ізоляції пласта на шахті ім. Засядька відбувся вибух у заперемичній зоні.

Як повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації, у результаті вибуху п'ять гірників смертельно травмовані.

На момент вибуху в шахті перебував 231 працівник ГВГСС і шахти. В 00:40 із шахти виїхали всі шахтарі й рятувальники.

За станом на 02:40 3 грудня в обласних лікувальних установах перебуває 66 потерпілих (33 працівники шахти й 33 рятівники): Обласна травматологічна лікарня - 9; лікарня ім. Калініна - 12; клініка профзахворювань - 44; опіковий центр - 1.

Реклама:

На шахту терміново прибули віце-прем'єр Андрій Клюєв, міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб, голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко, голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк і Донецький міський голова Олександр Лук'янченко.

Зранку в понеділок очікується прибуття на шахту прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Це третій вибух на шахті імені Засядька за останні два тижні. 18 листопада на шахті сталася найбільша за роки незалежності України трагедія - у результаті вибуху метано-повітряної суміші загинув 101 гірник.

У суботу, 1 грудня, на шахті знову стався вибух. Загиблих у результаті другого вибуху не було. За даними на ранок неділі, у лікарнях після двох вибухів на шахті перебувають 90 гірників. "43 чоловік - із 18 листопада й 47 чоловік після вибуху 1 грудня", - повідомило МНС України.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!