Бюджет-2008 врятує Нафтогаз від дефолту - Тимошенко

Середа, 26 грудня 2007, 18:05

Оновлений проект закону "Про Державний бюджет України на 2008 рік" дозволить уникнути технічного дефолту НАК "Нафтогаз України" і повернути цю компанію до прибуткової діяльності, заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ми дістали серйозне повідомлення від кредиторів НАК: якщо в цьому бюджеті не буде передбачений фінансовий захист, а також захист "Нафтогазу України" державними гарантіями, з 1 січня міг бути оголошений технічний дефолт НАК. Ми зупинили цей процес, і в цьому бюджеті є вся система повернення до прибуткового стану "Нафтогазу України", - сказала вона, представляючи проект Держбюджету-2008 на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

Під час засідання Кабінету Міністрів міністр фінансів Віктор Пинзеник зазначив, що уряд має намір надати державні гарантії щодо кредитів НАК "Нафтогаз України". Крім того, планується надати компанії пряму дотацію із загального фонду Держбюджету в розмірі 2 млрд гривень.

"Пропонується надати гарантії з кредитів, отриманих НАК Нафтогаз, - сказав він, характеризуючи параметри урядового проекту Держбюджету на 2008 рік.

Реклама:

Разом із тим, Пинзеник уточнив, що державні гарантії будуть надані за умови наявності аудиторського висновку щодо діяльності компанії за 2006 рік і ведення особливого режиму руху засобів на рахівницях НАК "Нафтогаз України".

Як пояснив міністр фінансів, під особливим режимом руху засобів мається на увазі введення механізму розщеплювання коштів, які надходять до НАК для забезпечення виплат із гарантій.

Окрім того, за його словами, додатково компанія може отримати 0,8 млрд грн від зміни тарифів на природний газ.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Юлія Тимошенко представила Державний бюджет на 2008 рік.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!