Російський депутат не хоче продавати свої частки в українських обленерго

Четвер, 20 грудня 2007, 15:02

Російський бізнесмен, депутат Державної думи Олександр Бабаков не має наміру продавати свої пакети акцій в українських енергопостачальних компаніях.

Про це він повідомив журналістам у кулуарах засідання Ради російських стратегічних інвесторів у Києві.

"Не збираємося", - сказав Бабаков.

Він також заперечує наявність конфлікту з українським бізнесменом, депутатам Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Костянтином Жеваго із приводу Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Реклама:

"У нас немає конфлікту з паном Жеваго щодо Полтавського ГВК. Я знав, що він із кимось судився, але в нас конфлікту немає", - сказав він.

Бабаков контролює в Україні, зокрема, Житомиробленерго, Кіровоградобленерго, Севастопольенерго й Херсонобленерго.

VS Energy контролюється депутатом Держдуми Росії Олександром Бабаковим і російськими бізнесменами Михайлом Воєводіним, Євгеном Гінером і Сергієм Шаповаловим.

У травні 2001 року державна словацька компанія VSE купила у Фонду державного майна 65% акцій Херсонобленерго, 51% акцій Кіровоградобленерго й 70% акцій Севастопольенерго, а також 75,56% акцій Житомиробленерго, заплативши за них близько 500 млн гривень.

Навесні 2002 року VSE передала належні їй акції чотирьох українських енергопостачальних компаній дочірній нідерландській VS Energy.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!