Ющенко і Адамкус поговорили про "енергетичний міст" та "атомну допомогу" України

Середа, 10 жовтня 2007, 17:01

Президент України Віктор Ющенко і Президент Литви Валдас Адамкус обговорили шляхи розвитку двостороннього співробітництва в сфері енергетики.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента, передають "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, сторони обговорили проведення енергетичного саміту, який почав роботу у Вільнюсі (Литва).

Адамкус висловив надію, що в ході саміту його учасники зможуть домовитися щодо реалізації литовсько-польського проекту енергетичного мосту і угоди щодо енергетичного співробітництва в контексті реалізації проекту нафтогону "Одеса - Броди - Плоцьк".

Реклама:

Ющенко у свою чергу запропонував участь України в реалізації будівництва нової атомної електростанції з заміщення діючої на території Литви Ігналінської АЕС.

Нагадаємо, Ющенко відбув до Литви для участі в енергетичному саміті 10-11 жовтня.

Під час саміту з ініціативи України планується проведення круглого столу зі створення загального європейського транзитного простору в Центральній і Східній Європі, який передбачає вирішення транзитних питань відповідно до Європейської енергетичної хартії та національних інтересів країн.

Також планується підписання угоди про поглиблення співробітництва в енергетичному секторі між Україною, Грузією, Азербайджаном, Польщею і Литвою, що стане наступним кроком у реалізації проекту запуску нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!