Торгово-економічні місії України є неефективними - Рахункова палата

П'ятниця, 28 вересня 2007, 13:04

Рахункова палата заявляє про неефективність торгово-економічних місій України за кордоном (ТЕМ).

Про це сказано в повідомленні.

"Через малу чисельність й організаційну невизначеність підпорядкування діяльності ТЕМ їхня робота зводиться, в основному, до супроводу українських делегацій за кордоном і збором інформації про економічний стан й економічні показники держав перебування", - сказано в повідомленні.

Рахункова палата підкреслює, що на сьогодні відсутня програма діяльності й стратегія розвитку ТЕМ, а планами діяльності Міністерства економіки, що є головним органом управління ТЕМ, і Міністерства закордонних справ, що є головним розпорядником бюджетних коштів на виконання функцій ТЕМ, питання розробки такого документа не передбачається.

Реклама:

"Результативні показники діяльності ТЕМ Міністерством фінансів у паспортах бюджетної програми не потрібні й не затверджуються. Використання бюджетних коштів (близько 40 млн. гривень на рік) здійснюється не відповідно до програмно-цільового методу виконання Державного бюджету України, а фактично на утримання працівників ТЕМ", - сказано в повідомленні.

Рахункова палата підпорядкований Верховній Раді інститут фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!