Коломойський проковтнув ще трішки власності групи Суркіса-Медведчука

Вівторок, 25 вересня 2007, 14:08

Компанії, пов'язані з Приватбанком придбали 7,5% Українського кредитного банку, що перейменувався в Акцент-банк.

Про це пише Коммерсант-Украина.

Як вдалося з'ясувати виданню, тепер акціонери мають намір збільшити капітал банку і підготувати його до продажу.

Експерти вважають, що акціонери Приватбанку вирішили купити УКБ, тому що він єдиний із проблемних банків, чиїх власників було легко умовити піти з банку.

Реклама:

За даними НБУ, на 1 липня УКБ займав серед українських банків 153-е місце за активами (148,897 млн грн) з капіталом у 111,43 млн грн. Збитки банку складали 15,2 млн грн.

За даними УКБ, на 7 березня 2006 року його власниками були екс-глава наглядової ради Юрій Карпенко (13,246%) і вісім фізичних осіб, яких пов'язували з бізнес-групою Віктора Медведчука й Ігоря Суркіса.

Наприкінці 2004 року на робочому місці був виявлений труп голови правління УКБ Юрія Ляха, після чого банк почав відчувати фінансові труднощі. 17 жовтня 2006 року НБУ ввів тимчасову адміністрацію в УКБ.

У Приватбанку неохоче коментували санацію Акцент-банку.

Прес-секретар Приватбанку Олег Сєрга підтвердив газеті, що в банк спрямована група менеджерів, а екс-заступник керівника роздрібного бізнесу Приватбанку Тетяна Коренська призначена заступником голови правління Акцент-банку.

Джерело видання в групі "Приват" повідомило, що в планах акціонерів привести Акцент-банк у працездатний стан і перепродати іноземним інвесторам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!