Естонія скаже "ні" німецько-російському газопроводу

Четвер, 20 вересня 2007, 12:27

Міністр закордонних справ Урмас Паєт стверджує, що вже давно вирішено, що Естонія скаже "ні" будівництву німецько-російського газопроводу у своїх економічних водах.

"Ми вже давно вирішили, що скажемо будівництву "ні", - заявив сьогодні зранку Паєт в інтерв'ю передачі естонського телебачення Terevisioon.

"З цього приводу в Естонії ніколи не було розбіжностей – всеодно ми ніколи не дозволимо будувати цю трасу в наших економічних водах", - додав міністр закордонних справ.

Реклама:

"Всі обговорення про те, щоб дозволити провести дослідження пояснені тільки тим, що це дозволило б одержати додаткову інформацію про зону навколишнього середовища, що, у свою чергу, дозволило б доповнити ті аргументи, що пояснюють, чому цієї траси взагалі не повинне бути в Балтійському морі", - сказав Паєт.

20 вересня на черговому засіданні уряд повинен відповісти на клопотання компанії Nord Stream щодо проведення досліджень в економічних водах Естонії, необхідних для будівництва Північноєвропейського газопроводу.

За даними газети Eesti Päevaleht, станом на вчорашній день, уряд має намір відмовити в дозволі досліджень. "Мені здається, що в сформованій ситуації найдоцільніше сказати "ні", - заявив у четвер газеті міністр оборони Яак Аавіксоо, член правлячого Союзу Isamaa і Res Publica. За його словами, з великою часткою ймовірності уряд відповість "ні".

"Ґазєта.ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!