Україна і Молдова побудують міст через Дністер

Середа, 12 вересня 2007, 12:57

Україна і Молдова розглядають можливість будівництва моста через річку Дністер, що з'єднає Ямпіль (Вінницька область) із Сороками (Молдова).

Про це повідомив на прес-конференції голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський.

За його словами, під час його зустрічі з президентом Молдови Володимиром Вороніним сторони вирішили створити спільну робочу групу щодо вивчення можливості будівництва моста і підготовці відповідної міжурядової угоди.

Реклама:

Домбровський додав, що на ініціативу української сторони щодо будівництва автомобільного моста в районі Ямполя молдавська сторона відповіла ініціативою будівництва залізничного моста.

"Молдова планує в найближчі кілька років побудувати залізничну вітку до Сорок і розглядає будівництво моста в районі Ямполя як пріоритетний напрямок у розвитку міждержавних відносин", - сказав він.

Домбровський додав, що українські фахівці повинні ретельно вивчити і підготувати свої пропозиції щодо можливості будівництва моста з залізничним рухом, оскільки через відсутність залізничної вітки до Ямполя в Україні значною мірою збільшують витрати.

За попередніми розрахунками експертів, орієнтована вартість будівництва моста через Дністер у районі Ямполя складає 40-60 млн. доларів США.

Зараз перетинання границі між Україною і Молдовою в районі Ямполя здійснюється поромною переправою, що здатна перевозити тільки легковий і пасажирський транспорт, а також пішоходів.

Європейський Союз виділив Молдові 4,5 млн. євро на реконструкцію очисних споруджень міста Сороки (Молдова), розташованих біля села Цекінівка (Ямпольський район, Вінницька область).

Корреспондент.нет з посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!