Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

РНБО бореться з давніми проблемами енергетики – центр ім. Разумкова

Четвер, 14 червня 2007, 18:03

Директор енергетичних програм Центра економічних і політичних досліджень імені Разумкова Володимир Саприкін уважає, що значна частина проблем енергетики, наведених у проекті рішення РНБО (засідання якого заплановане на 15 червня), опублікованому сьогодні на сайті "Економічна Правда", виникла при роботі попередніх урядів України. Про це Саприкін сказав в інтерв'ю кореспондентові УНІАН.

"За матеріалами, підготовленими до засідання РНБО України, можна зробити наступні висновки: по-перше, витік інформації (у випадку, якщо ці матеріали адекватні) до проведення засідання РНБОУ не припустимий, а значить, апарат Ради безпеки "тече"", - сказав він.

При цьому він додав, що "по-друге, рівень енергетичної безпеки України дійсно значно знизився до неприпустимого рівня. По-третє, значна частина наведених проблем енергетики виникла при роботі попередніх урядів України; були очевидні навіть для неспеціалістів уже кілька років; посилання на СБУ в даному матеріалі не зовсім коректне, оскільки дане відомство практично не має фахівців в енергосфері, а висновки про стан справ в енергетиці повинен робити апарат Ради безпеки на основі свого власного аналізу".

Також, на думку Саприкіна, необхідно відзначити, що російський газ Україна не купує, і право експорту "Нафтогазом України" російського газу було втрачено кілька років тому.

Реклама:

Нагадаємо, сьогодні інтернет-видання "Економічна Правда" опублікувало копію проекту рішення РНБО, засідання якого заплановане на 15 червня, у якому відзначений системний характер погроз енергетичній безпеці й низька ефективність держполітики щодо їхнього попередження й нейтралізації.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!